BJJ – Brazilian Jiu Jitsu

BJJ – Brazilian Jiu Jitsu wordt ook wel het “game of human chess” genoemd. De reden daarvoor is dat men in BJJ optimaal gebruik maakt van techniek en strategie. Brazilian Jiu Jitsu bestaat uit een ontelbaar aantal technieken die geweven zijn in verschillende concepten of ook wel gameplan genoemd. De Gracie’s hebben eigenlijk het BJJ op de kaart gezet en is ondertussen verspreid over nagenoeg de ganse wereld. Nog altijd is Brazilian Jiu Jitsu niet alleen een vechtsport op zichzelf, maar ook een belangrijk deel in MMA. De succes die deze familie behaald heeft is ongezien. Het doel van BJJ is uw tegenstander te dwingen tot opgave door een submission. Brazilian Jiu Jitsu kan je zowel recreatief als in competitie doen en is geschikt voor jong en oud.

BJJ training

BJJ – Brazilian Jiu Jitsu training.

Onze trainingen zijn gebaseerd op de visie van de Gracie’s. Wij trainen namelijk onder de instructies van Robin Gracie, de jongste zoon van Helio Gracie en zijn Academy, Gracie Barcelona. Robin staat bekend voor zijn sublieme chokes met de gi. Meermaals per jaar ga ik naar Barcelona om met Robin samen te trainen. Ook komt Robin Gracie verschillende keren naar België voor seminars en evaluaties.  Alle promoties gebeuren door Robin zelf in onze gym. We trainen zo’n 4 keer per week of zelfs meer. In de zomer trainen we vooral grappling.

BJJ – Brazilian Jiu Jitsu wedstrijden

Bij UFFC gym kan je zowel recreatief als in competitie aan BJJ doen. We hebben een mooie gemotiveerde groep. Onze BJJ’ers hebben zowel nationaal als internationaal ervaring. Ook leent onze gym zich ertoe om zoveel mogelijk te trainen. Zowel overdag als “s avonds, en ook in het weekend. We hebben verschillende wedstrijd BJJ’ers dus trainingspartners genoeg. Maar ook de mensen die geen competitie willen doen zijn bij ons welkom. De instapleeftijd is 16 jaar.

BJJ

brazilian jiu jitsu wedstrijden