Black Belt MMA

Op 17 juni 2012 hebben Mathieu Van Den Berghe en ikzelf ons Black Belt MMA examen met succes afgelegd! Na een lange voorbereiding was het tijd om deel te nemen aan het examen dat georganiseerd werd door de federatie van het MMA, namelijk het BKBMO.

Black Belt MMA voorbereiding

Maanden aan voorbereiding hebben we eraan besteed. Met mijn trainingspartner Mathieu Van Den Berghe die een uitstekend thaibokser is gingen we aan de slag. Er stonden zelfs trainingsessies met Gella Vandecaveye op het programma. De Black belt MMA vereisten voorzien immers flink wat worpen. Ik had wel wat kennis van die worpen maar ik wou niks aan het toeval overlaten. Met Gella leerde ik de vereiste worpen tot in detail. Voor het grondgevecht wat voornamelijk uit BJJ bestaat kon ik rekenen uit een aantal bevriende BJJ’ers uit ander clubs, waaronder Wim Deputter en Philip Candries.

Black Belt MMA examen

10:00 stipt lijnde de examencommissie zich op en begon met de opwarming. Al snel werd overgegaan naar het rechtstaande gedeelte “Thaiboks combinaties”, overnames, blokkeringen, trap & kniewerk aan een verschroeiend tempo.
Zonder pauze werd dit onmiddelijk gevolgd door een resem judoworpen, takedowns en shoots uit het BJJ om daarna naadloos over te gaan op het grondwerk met positiewissels, klemmen, wurgingen, en Ground & Pound. Uiteindelijk zijn we geëindigd met een stevige sparringsessie.

Na afloop en een bloedstollend overleg werd bekend gemaakt dat er 11 van de 13 geslaagd waren. De examencommissie deinst er niet voor achteruit om u niet te laten slagen wanneer je niet voldoet. En terecht, degene die wel geslaagd zijn, mogen dan ook zeker zijn dat ze dit niet cadeau hebben gekregen.

MMA examens

Door de verplichte testen voor de Black Belt MMA wil het BKBMO vooral tot goed opgeleide trainers komen. Iedere Black Belt MMA mag examen afnemen vanaf Geel tot en met Bruin. Het Black Belt examen zelf wordt afgenomen door een examencommisie. So keep training!

Black Belt MMA