Trainen in Gracie Barcelona

In september was is al in de Gracie Barcelona Academy gaan trainen, en nu in oktober besloot ik om opnieuw naar Robin Gracie te gaan. Gedurende het ganse jaar had ik nog niet echt de tijd gehad om daar te geraken, het werd dus hoog tijd om wat extra te trainen. In september was ik alleen naar daar gereisd, en had daar gedurende een aantal dagen flink wat getraind. Ik kwam naar huis met een resem nieuwe technieken en flink wat aandachtspunten. Werk genoeg in de gym om alles op punt te zetten.

Dus in oktober ging ik opnieuw naar Gracie Barcelona, nu voor bijna een ganse week. En de laatste groepsles was er één die kon tellen. Een volle zaal gevuld met Blue, Purple, Brown & Black belts.. Zoals gewoonlijk eindigde de les met rollen. Ik mocht starten met een blue belt two stripes en dat ging vlotjes. Dan een blue belt die zwaarder en vooral een pak sterker was. Maar ook dat ging meer dan vlot. Vervolgens Carlos Checa, blue belt 3 stripes. Dat ging al een héél stuk moeilijker. Toch was ik tevreden van mijn training

BJJ evaluatie

Maar opeens na het einde van de training riep Robin iedereen nog even samen, hij vertelde iets voor mij onverstaanbaars in het Spaans, en hoorde wel mijn naam vallen. Iedereen begon te applaudisseren en stapte op me af. Bleek dat ik met nog een aantal BJJ’ers een streepje bij kreeg op mijn gordel en nog iemand kreeg zijn Blue Belt.

Ik viel totaal uit de lucht. Dit had ik niet verwacht ik was immers naar daar gereisd om te trainen, niet met het oog op een evaluatie. Er was er ook met geen woord over gerept dat er een evaluatie ging zijn. Alhoewel het me opviel dat hij zorgvuldig mijn “rolpartners” uitzocht. Maar ik stond er niet bij stil. Ik dacht dat hij van de gelegenheid ging gebruik maken om me met wat hogere gordels te laten rollen.

Het was een aangrijpend moment. Gepromoveerd worden in de Gracie Barcelona Academy op een onverwacht moment. Het doet iets met een mens. Maar de weg is nog lang. We blijven vooral verder trainen en genieten van iedere minuut dat we op de mat kunnen staan.

Gracie Barcelona