King of the Beach 2014

Het was weer zover, het jaarlijkse grappling tornooi waar we aan deelnamen stond weer op het programma. King of the Beach.

Wedstrijdvoorbereiding

Na het succes van Igor vorig jaar gingen we dit jaar terug voor minstens een medaille. We stelden een mooie poule van deelnemers samen en gingen aan de slag. Maxime trainde alsof zijn leven ervan af hing. Ik heb zelden zo’n inzet gezien en zijn progressie was er ook naar. Dat zag er in ieder geval veelbelovend uit. Neal, van origine een judoka moest nog wat wennen aan de no-gi sfeer, maar als snel was hij het gewoon. Verder hadden we nog Massimo en Jonathan die allebei voor hun eerste keer deelnamen. Er werd hard gewerkt tot iedereen er klaar voor was.

King of the Beach – de wedstrijd

Iedereen op de weegschaal, 5 vechters in totaal. Massimo en Jonathan gingen eerst aan de slag, maar helaas verliep niet alles zoals gehoopt. Beiden verloren op punten en kwamen in de verliezerspoule terecht.

Maxime had ondertussen zijn duivels ontbonden. In een zware poule tapte hij de ene na de andere met een ankle lock, nipt kwam hij niet in de semi finale terecht. Nadien bleek dat hij een zware spierscheur had in de kuit. Vermoedelijk zat de lange wachttijd tussen de partijen er voor iets tussen. Verzuren, wachten en dan terug aan de slag is nefast voor de spieren. Toch een zéér sterke prestatie van Maxime!

Igor had er ondertussen ook al een paar getapt en kwam nu uit tegen Wannes De Rover, een heelhookspecialist. En ja, helaas moest ook Igor tappen tegen Wannes. Jammer, maar “so be it”

Neal had zich ondertussen in alle stilte naar de finale gevochten, met zichtbaar gemak zelfs. Echter in de finale was Neal niet 100% geconcentreerd en kwam hij in een triangle terecht en moest tappen. Neal ging tesamen met UFFC GYM en een tevreden trainer met zilver naar huis. Tot volgende jaar!

king of the beach