Grappling wedstrijd, King of the Beach

Traditiegetrouw reisen we opnieuw af naar Eindhoven. De grappling wedstrijd “King of the Beach” stond terug op het programma. Voor het 4de jaar op rij starten we met de voorbereiding. Na zilver vorig jaar stonden de verwachtingen hoog gespannen.

Grappling wedstrijd voorbereiding

Als MMA club leunt grappling perfect aan op onze trainingen. Weinig grip, veel zweet en dynamische acties. Zo’n grappling wedstrijd is ook altijd handig als voorbereiding op een MMA partij om even te checken hoe het met de grappling skills gesteld is. We stoomden +5 vechters klaar waarvan er in de voorbereiding een aantal afhaakten door omstandigheden. Werk, gezin, blessures, het is niet altijd evident om het harde wedstrijdritme vol te houden. Ieder zijn eigen doel. Er werd extra getraind op takedowns, omdat takedowns in een grappling wedstrijd een andere setup vereisen dan in een MMA partij.

De grappling wedstrijd

Iedereen op de weegschaal, 4 vechters in totaal. Massimo kwam in een zware categorie terecht en haalde net de top 3 niet. Arne werd  snel geblesseerd aan de arm en moest tot zijn spijt aftikken in zijn 2de partij. Kenny had bijna een ganse dag gewacht vooralleer het aan hem was en na héél wat controverse verloor hij na 3 partijtjes.

Pepijn die meedeed in een aparte categorie – 9 maanden ervaring had meer succes. Hij liet de ene na de andere afkloppen tot hij in de semi finale mocht vechten voor de zilveren medaille. Pepijn deed waar hij goed in was. Hij vocht héél stressbestendig, vroeg tussen de partijen om advies en volgde dat perfect op. In de alles of niets ronde tapte hij voor de 3de keer een tegenstander met een guillotine. Ondanks de hectische organisatie was het voor ons alsnog een succesdag. Altijd leuk zo’n grappling wedstrijd.

grappling wedstrijd