IBJJF Tornooi Rome 2014

Ik zag het IBJJF tornooi Rome op de IBJJF agenda staan. Moet ik aan een internationale BJJ wedstrijd deelnemen? Ik vroeg het me al lang af. Al lang wou ik aan wedstrijden deelnemen. Maar gezien mijn respectabele leeftijd van 46 jaar is dit geen evidentie. Tijdens mijn gesprekken met Mackenzie Dern gaf ze aan om deze kans niet te laten liggen. Enerzijds om het eens meegemaakt te hebben, anderzijds om de opgedane ervaring door te kunnen geven aan de leden en vooral aan mijn zoon later. Bijkomende reden was vooral dat ik nu een blue belt ben en wanneer ik purple zou worden het nog moeilijker zou zijn om zonder enige wedstrijdervaring mee te doen.

IBJJF tornooi Rome – wedstrijdvoorbereiding

Na een blessure aan de voet waar oorspronkelijk Munchen en Lissabon op de planning stonden werd de planning verschoven tot het IBJJF tornooi Rome op de planning verscheen. Een leuke stad, leuk tornooi, geen blessures – doen dus.

Ik besliste meteen mee te doen, gi en no-gi. Ik verzamelde al mijn trainingspartners en ging aan de slag. In de voorbereiding probeerde ik vooral de technieken waar ik goed in was extra in te trainen en de minder goede kanten bij te schaven. Ik had geen ervaring in stalling en punten tellen dus het was nieuw op alle vlakken voor mij.

IBJJF tornooi – wedstrijduitslag

Na verschillende wedstrijdjes te draaien zowel met gi als no-gi mocht ik tevreden zijn met de resultaten.

  •  Gold Absolut Division no-gi
  • Silver my weight class no-gi
  • Silver my weight class Brazilian Jiu Jitsu.
  • Silver Absolut Division Brazilian Jiu Jitsu.

Ik kijk vooral tevreden terug op deze ervaring en wil dan ook al mijn trainingspartners bedanken voor de vele trainingsuren.

IBJJF tornooi Rome