KAPAP in UFFC GYM

Kapap is net zoals Krav Maga een Israëlisch zelfverdedigingssysteem. Kapap integreert technieken uit verschillende vechtsporten in een “reality based” systeem.  Het verschil tussen Krav Maga en Kapap is vooral dat Kapap een systeem is dat zich concentreert op getrainde agressors. In onze onmiddelijke omgeving zie je meer en meer bekwame vechtsporters. Een stevige gebouwde jonge kerel die een paar jaar aan vechtsport doet, en opeens agressief uit de hoek komt kan een lastige agressor zijn om te ontzetten. We trainen daarom in concepten, zowel staand als op de grond, met zowel mes als pistool en geïmproviseerde wapens, er steeds rekening mee houdend dat onze belager een getraind individu kan zijn.

KAPAP Training

Het ontzetten van een getraind individu vraagt meer training, de technieken moeten erin geslepen worden. We moeten er immers van uit gaan dat onze agressor “groter, sterker, zwaarder, getraind en al dan niet gewapend is”.  Deze 5 parameters creëren een “worst case scenario” en brengen uw veiligheid meer dan ooit in gevaar. In KAPAP  gaan we er NIET vanuit dat uw belager een “doorsnee burger” is die agressief doet. Want hoe vaak heb je al een agressor gezien dat kleiner en lichter is dan zijn slachtoffer? Tenzij gewapend zo goed als nooit. Telkens één van de 5 parameters opduikt kan je in de problemen komen. Kapap is dus het aangewezen zelfverdedigingssysteem voor iedereen, zowel burgers als professionals waarvoor speciale levels bestaan en waar gebruik van geweld is toegestaan en voorzien is in de wetgeving. Deze aparte levels zijn bedoelt voor politieagenten, speciale interventie eenheden (DSU) en militairen.

KAPAP Training

Onze Kapap training is geschikt voor iedereen. Iedereen moet immers in staat zijn om zichzelf te kunnen verdedigen tegen een potentiëel sterkere agressor. Wij leren volgende concepten aan.

  • Staande stoot en traptechieken
  • Alle aspecten van het grondgevecht
  • Verdediging tegen stoten en trappen, zowel staand als op de grond
  • Verdediging tegen wurgingen en houdgrepen
  • Verdediging tegen meerdere aanvallers, zowel staand als op de grond
  • Verdediging tegen mesbedreigingen en mesaanvallen
  • Verdediging tegen bedreiging met een pistool
  • De do’s en dont’s tijdens een gijzelingssituatie/verkrachting

Het is het doel om uzelf en anderen in staat te stellen om jezelf in veiligheid te kunnen brengen. De trainingen hanteren altijd het wettelijk kader en zorgen ervoor dat het proportionaliteitsbeginsel niet overschreden wordt.

5

Verkrachtingen per dag in België

196

Incidenten met slagen en verwondingen per dag.

KAPAP instructeur

Als eerste Belg behaalde ik in 2010 het instructeurscertificaat Level 1 in Den Haag onder de federatie van Avi Nardia.

Avi Nardia heeft 24 jaar bij het IDF gediend en later bij de Israëli YAMAN, was hij Close Quarters Battle Trainer.  Momenteel geeft Avi, Kapap seminars over gans de wereld zoals aan de Israeli Special Forces, US Army, US Navy, US Marine Corps,  SWAT, US Marshalls, Bodyguards, Private Security Compagnies enz… Het spreekt voor zich dat onze trainingen gebaseerd zijn op jarenlange ervaringen op topniveau.