Kyra Gracie

Opeens kreeg ik een ingeving. Waarom zou ik Kyra Gracie niet vragen voor een BJJ seminar? Want zeg nu zelf, Kyra Gracie knows BJJ.
En wonder boven wonder, Kyra bevestigde de afspraak, er werden wat concrete afspraken gemaakt en de marketing werd in gang gezet.

Who is Kyra Gracie

Maar wie is Kyra Gracie eigenlijk? Heel kort samengevat, Kyra Gracie is de kleindochter van Robson Gracie die op zijn beurt de 2de zoon is van Carlos Gracie broer van Helio Gracie. Bovendien heeft Kyra 3 x ADCC gewonnen en 4 x de Worlds. Redenen genoeg om haar naar UFFC GYM te halen.

Het seminarie

Kyra starte op een speciale manier. Ze starte het seminarie met een vragenronde. Iedereen was meteen ontspannen en uiteraard héél benieuwd naar haar antwoorden. Daarna ging Kyra door met “gripsbreaking from standing”. Toch verbazend hoe iemand van 53kg met verbazend gemak de grips brak van de sterkste BJJ’ers die op dat moment aanwezig waren. “It’s all about techniek”. Juist dacht ik, maar het vraagt wat oefening. Daarna zagen we wat technieken vanuit het concept guillotine, sweeps van uit een guillotine enz… Ik had er geen idee van dat je zoveel kon doen van de grip. Ze legde guillotine’s aan vanuit posities waarvan ik niet eens wist dat dit mogelijk was. Vervolgens ging ze naar de omoplata. En laat de omoplata nu haar ding zijn, en van héél wat technieken. Daar toonde ze verschillende setups, counters en counters op de counter. Tijd voor foto’s.

Eenvoud siert

Ik heb Kyra Gracie leren kennen als iemand die héél rustig is, in zichzelf en zo te horen uitgekiend met training bezig is. Ze probeert vooral de balans te vinden tussen hard trainen en ontspanning. Ontspanning is voor Kyra yoga en vooral conditietraining. Mijn zoon Tristan kreeg bij het afscheid een petje met haar logo, en een dikke knuffel. En zag ik daar een emotioneel traantje bij Kyra…

Haar seminarie was het eerste in UFFC GYM, en het is er één om nooit meer te vergeten. Ik had al een grenzeloos respect voor hetgeen de Gracie’s gedaan hebben in het BJJ, maar het groeide nog. Eén ding viel me meteen op bij haar… eenvoud siert…

kyra gracie