De eerste MMA wedstrijd, Igor Roudenko

Igor Roudenko, student en gedreven MMA vechter. Igor wou eens zien hoe hij het zou doen op een MMA partij. De combinatie van studuren en de vele MMA trainingen is geen gemakkelijke combinatie. Toch mits een goede planning zou het moeten lukken. We staken Igor volop in wedstrijdvoorbereiding en zetten hem op een strak trainingsplan tesamen met een uitgekiend voedingsschema.

MMA wedstrijdvoorbereiding

Igor trainde vooral zijn staand werk, op grapplingwedstrijden had hij al één en ander bewezen. Maar staand hadden we geen enkel referentiepunt. Hard werken dus aan het thaiboksen, maar thaiboksen is geen MMA. We veranderden de strategie van het thaiboksen meer naar een MMA strategie maar met de thaibokstechnieken. In combinatie met zijn uitstekende grapplingskills zou dat toch een succes moeten worden. Takedowns werden aan de lopend band getraind. In de voorbereiding konden we gebruik maken van enkele topjudoka’s.

De MMA wedstrijd, Igor Roudenko

Igor starte de kamp meteen met een paar zéér mooie thaibokscombinaties en een high kick. De tegenstander had al snel door dat het niet simpel ging zijn en hield netjes zijn dekking dicht. De tegenstander zag er meteen ook een waardig tegenstander uit.  Echter voerde Igor de druk op en joeg de tegenstander in onze hoek en bestookte hem met een combinatie om U tegen te zeggen, geen wilde slagen, maar doelgericht en efficiënt. De tegenstander werd vastgezet in onze hoek en ging neer in de eerste ronde met een zware knockout…

Dat ging vlugger dan verwacht. De vele thaibokstrainingen hadden hun nut bewezen. UFFC GYM wil dan ook alle trainingspartners van Igor bedanken. Nu terug trainen en op naar de volgende.

MMA wedstrijd, Igor Roudenko