De eerste MMA wedstrijd van Massimo Rabet

Massimo Rabet zag zijn droom in vervulling gaan. Bezeten van MMA droomde hij ervan om ooit eens een MMA partij te vechten. De UFFC Trainers stoomden hem klaar. In aanloop van deze partij had Massimo al wat grappling wedstrijden met succes afgerond. Over de takedowns en het grondgevecht moesten we ons op het eerste zicht geen zorgen maken.

MMA wedstrijdvoorbereiding

Massimo trainde als een bezetene. De vele conditiedrills en shark tank training leverde Massimo een stalen conditie en een bijzonder laag vetpercentage op. Hij zag eruit als een stuk beton. Afgetraind en keihard, maar vooral hongerig… Hongerig naar de eerste winst.

De MMA wedstrijd

Het was zover, de weight-inn was gelukt. De medische controle ook. Let’s do this. Massimo vocht de perfecte partij. Er werden wat slagen en trappen gewisseld maar met gemak haalde hij zijn tegenstander neer, netjes ging hij naar de mount om het met een submission af te werken. Doch dat lukt niet direct. Einde van de eerste ronde. De tweede ronde was hetzelfde scenario, snel haalde hij de tegenstander neer, maar nu bleef hij netjes in side control, er waren daar immers meer submission opties. Hij werkt met véél druk en controle. Halverwege de 2de ronde was het zover. Massimo tapte zijn tegenstander met een americana. De eerste overwinning voor hem was binnen!

Voor mij als coach was dit de perfecte kamp. Massimo deed wat er getraind was, luisterde goed en ging niet onbezonnen tewerk.
Hou deze MMA vechter in de gaten, je zal er nog van horen. Geniet alvast van de kamp in de onderstaande video.

MMA wedstrijd - Massimo Rabet