Purple Belt BJJ

Eind april 2017, het was weer zover. Robin Gracie kwam terug naar UFFC GYM voor een seminarie en evaluatie van onze leden. De groep BJJ’ers was serieus gegroeid. En met zelfs een paar dames die al een tijdje BJJ deden beloofde het een boeiend seminarie te worden. Robin kennende ging hij naar alle waarschijnlijk terug een aantal technieken tonen die we nog nooit van tevoren gezien hadden. Razend benieuwd waren we.

Purple Belt testing

Nog voor het seminarie begon wou Robin een extra uur trainen met mij. Als Blue Belt 4° wist ik hoe laat het was. De inzet was de “Purple Belt”. Na een uur van talloze technieken en verschillende stevige sparringrondes was het zover.

Purple Belt resultaat.

“Take the purple belt” zei Robin! Purple beltUiteraard was ik megatevreden! Het vraagt jaren toewijding, inzet, doorzettingsvermogen en vooral veel trainingsuren om op dit niveau te komen. Met een Purple Belt behoor je tot de Elite. In België worden purple, brown en black belts vaak samen gestoken in één poule. En, het is geen uitzondering dat een purple belt een black belt tapt. De set technieken waarover men beschikt zijn nagenoeg dezelfde als bij een black belt. Echter een black belt heeft uiteraard een nog betere timing en strategie.

Nieuwe Blue Belts & stripes

Maar ik was niet de enige die gepromoveerd werd. Volgende BJJ’ers kregen een nieuwe belt of een streepje op hun huidige belt.

  • Fation – Blue Belt 2°
  • Arne – Blue Belt 2°
  • Tristan – Blue Belt 1°
  • Yannick Bonte – Blue Belt
  • Jonas Pauwels – Blue Belt
  • Rens De Vriendt – Blue Belt

Ook verschillende White Belts kregen streepjes, waaronder 2 dames. Ons team wordt ieder jaar groter en sterker. We beschikken nu over een deftige groep Blue Belts. Dit is het resultaat van een jarenlange inspanning van alle gymleden. Op naar een nieuw seminarie met Robin Gracie!

Robin Gracie