Tristan Wittevrongel – Blue Belt BJJ in Barcelona.

Begin oktober reisde ik met mijn zoon Tristan Wittevrongel naar Gracie Barcelona. Gracie Barcelona is de gym van Robin Gracie. Na begin dit jaar gepromoveerd te zijn tot orange belt (- 16 jaar) dreven we de intensiteit van de BJJ trainingen ferm op. Tristan was immers al een 4-tal jaar bezig met BJJ. Maar de IBJJF regelgeving voorziet pas vanaf 16 jaar de promotie tot een blue belt.

Vroeg begonnen is half gewonnen. Tristan Wittevrongel

Het is een spreekwoord dat kan tellen, en het is de waarheid. Al op vierjarige leeftijd liep Tristan met bokshandschoenen rond. En toen hij acht jaar werd startte hij met traditionele Japanse Jiu Jitsu. Dit deed hij tot zijn 12 jaar, om daarna volledig de overstap de maken naar mijn club en zich volledig te richten op BJJ. De eerste jaren starten wij met “BJJ for Kids” op zaterdag zodat Tristan vooral met leeftijdsgenoten kon trainen. Maar als snel bleek dat hij een voorsprong had ten opzichte van de anderen en noodgedwongen trainde hij mee met de volwassenen. Als snel kreeg hij zijn Yellow Belt, het jaar erop de Orange en dit jaar de Green Belt. Bij de Green Belt gaf Robin Gracie al aan dat Tristan klaar was voor de Blue Belt, maar voor de leeftijd van 16 jaar kan je niet tot Blue Belt gepromoveerd worden.

Tristan Wittevrongel in Gracie Barcelona

In oktober was het zover, Tristan was meer dan klaar en we reisden af naar Barcelona. Tristan wist van niks, maar ik had een “private class” geboekt bij Robin Gracie voor de evaluatie van zijn Blue Belt. En niet alleen Tristan was in vorm, maar ook Robin had er zin in! Het was een uurtje van sparren met technische hoogstandjes. Robin hield Tristan mooi in de flow en op die manier kon hij echt wel mooie dingen laten zien. Het uur vloog voorbij, maar je zag dat ze er allebei van genoten. Na de training zie Robin tegen Tristan “so, put the blue belt on” en Tristan stond als aan de grond genageld. Dit was een droom die uitkwam voor hem. Gepromoveerd worden tot Blue Belt BJJ door zijn “GOD” Robin Gracie in de Gracia Barcelona Academy, het epicentrum van de BJJ in Europe. Het doet iets met een jonge gast om dit te mogen meemaken op zo’n jeugdige leeftijd.

Tristan Wittevrongel – BJJ motiviation

Door de kwalificatie wil Tristan Wittevrongel vooral iedere jongere motiveren om tijdig met deze sport te beginnen. Enkel door op jeugdige leeftijd BJJ te beoefenen kunnen we de kloof tussen de Europeanen en de Brazilianen proberen te dichten. Dus zoek de dichtstbijzijnde BJJ club en boek een proefles. Je zal versteld staan van de sfeer en technieken die deze sport te bieden heeft.

Een proefles kan je uiteraard ook bij ons boeken, neem dus gerust contact met ons op!